Nyheder

Skrevet den 13.1.2017

Praktisk ændring af forskerskatteordningen

Forskerskatteordningen, som den populært kaldes, giver danske arbejdsgivere bedre mulighed for at tiltrække højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Download

Skrevet den 4.2.2017

Selskabsloven ændres – mulighed for kapitalejerlån men samtidig skærpelse af kravene til ejerregistrering

Af advokat Rasmus Zoffmann Knudsen, advokaterne.com

I 2017 indføres nye regler i Selskabsloven, som har indflydelse på reguleringen af især anparts- og aktieselskaber. De nye regler indeholder en lempelse af muligheden for at selskaber kan yde lån og økonomisk bistand til sine ejere, men også skærpelser af reglerne om registrering af ejere i Det Offentlige Ejerregister (Ejerregistret).

Download

coca070214

Der er tale om et potentielt klassisk “skulder-hoved-skulder” topmønster i Coca Cola aktien, som er vist i grafen herover. Mønstret består af venstre “skulder”  i 2012, “hovedet i 2013 frem til efteråret og højre “skulder” frem til nu. Vi må understrege, at dette mønster endnu ikke er udløst. Det kræver nemlig et brud på halslinien ved 37.25 niv. Indtil det sker, så kan aktien endnu nå at undvige topmønstret. Et brud nedad indikerer et potentiale til tæt på 30, men aktien kan naturligvis falde endnu mere.

Download

Bankerne får bedste resultat siden finanskrisen

Færre dårlige lån og mindre service til kunderne giver bankerne det største overskud siden 2007.

Ikke siden finanskrisen brød ud har bankerne tjent så mange penge, som de gør nu.
”Der er tale om fremgang for alle størrelsesgrupper. Men på trods af det, er det de store institutter, der tegner sig for overskuddet. De mindre institutter havde samlet set et nulresultat,” siger Anders Balling, der er chef for Finanstilsynets Bankanalysekontor.

Faldende nedskrivninger

Ifølge Finanstilsynet er det de faldende nedskrivninger på dårlige lån, der er hovedårsagen til fremgangen. Bankernes nedskrivninger sidste år landede således på 17 mia. kr. Det er et fald på 37 pct. i forhold til 2012. Bankernes nedskrivninger udgør 0,8 pct. af det samlede udlån og ligger nu for første gang siden finanskrisen under det historiske årlige gennemsnit.

“Man skal juble over, at der er fremgang og være glad for, at udviklingen, vi har set siden 2012, ser ud til at give en positiv vækst på indtjeningen. Det skyldes primært de her dårlige lån, og at kvaliteten af udlån er blevet bedre. Det er blevet mindre nødvendigt at nedskrive på dårlige lån. Det er den primære årsag,« siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje til Berlinske Business.

Tjener på dårligere service

Derudover tjener bankerne også på, at ydelserne over for kunderne er blevet effektiviseret og digitaliseret.

“Bankerne skærer i omkostningerne ganske kraftigt hele vejen rundt og effektiviserer. I og med at det i mange henseender er de kundevendte ydelser, der bliver skåret ned, skal kunderne i højere grad vende sig til at benytte den digitale platform. Altså netbank, kort, og så videre,” siger Otto Friedrichsen.

Download